2018 gick Betsson in som huvudsponsor och exklusiv sportspelspartner till SHL. Förutom exponering av Betssonvarumärket och det ekonomiska stödet till klubbarna fanns ett gemensamt mål att stärka upplevelsen av hockey.

När avtalet gick ut i maj 2021 sa SHL:s VD Jenny Silfverstrand:
– Vi har haft ett mycket nära och kul samarbete med Betsson. Precis som vi, älskar de hockey, vilket jag tror är en av anledningen till att engagemanget varit så stort. Förutom det ekonomiska stödet till ligan och därmed klubbarna, tror jag många supportrar uppskattat deras aktiveringar som Fimpens Resa, SHL Playbook, Supporterauktionen etc.

2016 valde SHL att för första gången samarbeta med ett privat spelbolag. NordicBet (ett systervarumärke till Betsson) gick in som huvudsponsor, trots att det var innan den svenska spelmarknaden omreglerades. Betsson tog över stafettpinnen och tecknade ett nytt storavtal med ligan. Utgångspunkten, förutom varumärkesexponering och finansiellt stöd till ligan och därmed klubbarna, var att öka samarbetet mellan parterna, och därmed stärka engagemanget i och runt hockeyn. Nedan kan du läsa mer om några av aktiveringarna som gjordes.

Målcirkeln - SHL-klubbarna sköt in halv miljon till utvalda organisationer

Den tidigare tomma tekningscirkeln i SHL döptes inför slutspelet 2019 om till #målcirkeln och var ett samarbete mellan SHL och huvudsponsorn Betsson. För varje mål som gjordes från Målcirkeln skulle Betsson skänka 25 000 kronor till klubben, som i sin tur fick välja ändamål. Totalt har klubbarna skjutit in 540 000 kronor, där Frölunda, Skellefteå och Djurgården stått för flest antal mål från cirkeln – och därmed dragit in 110 000 kronor vardera.
SHL valde att inte ta in en ny sponsor inför slutspelet utan stärkte i stället samarbetet med spelbolaget Betsson. Initiativet #målcirkeln drogs igång för att ge klubbarna en möjlighet att skänka pengar till en organisation som de själva brinner för.

– Den kommersiella delen är så klart oerhört viktig, men när Betsson kom med denna idé kände vi att vi både stöttar klubbarna och engagerar fler, och samtidigt stöttar områden utanför hockeyn, sa Michael Marchal, vd för SHL.

Betsson lanserade supporterauktion när läktarna ekade tomma

Betsson var huvudsponsor för SHL under pandemisäsongen 2020/2021. En smärtsam säsong för alla inblandade då matcherna spelades helt utan publik. Det blev ett avbräck inte bara för den fantastiska stämningen utan även ekonomiskt för klubbarna, då biljettintäkterna uteblev.

När många kanske trodde att Betsson skulle skruva ner, på grund av tomma läktare, skruvade vi istället upp vårt engagemang. Ett nytt initiativ lanserades, som gick under namnet Supporterauktionen.

Huvudfokus för kampanjen var att hjälpa klubbarna med nya intäkter när de själva inte kunde sälja några biljetter. Vi ville även skapa engagemang och väcka supportrarnas känslor för favoritklubben. Supporterauktionen gick ut på att SHL-klubbarna donerade unika hockeyprylar som Betsson sedan lade ut till auktion på tradera.se. Det var allt från signerade matchtröjor till betongfundament från Rögles gamla arena, Djurgårdens gigantiska introställning, gamla puckar och klubbor. De intäkter initiativet genererade gick sedan oavkortat tillbaka till respektive klubb.

Med 146 unika objekt, 10 000 bud, 166 000 besökare, samlades 380 000 kronor in till klubbarna.

Musikhjälpen – Auktionsrekord när Betsson ropade in Filip & Fredriks film- och quizkväll

Betsson har under flera år engagerade sig i Musikhjälpen. Som huvudsponsor till SHL auktionerade de bland annat ut olika SHL-paket, där vinnarna kunde ta del av olika VIP-paket, som ofta bestod av att träffa spelare, gå på match och äta middag. Betsson var också köpare av en del auktionerna som exempelvis 2014, när Filip och Fredriks film- och quizkväll klubbades för rekordsumman 130 100 kronor, då årets dyraste auktion.