Betssons idrottsfond Betssons idrottsfond
Betssons Idrottsfond
Med idrottsfonden stöttar vi svensk idrott, möjliggör drömmar och hyllar de hjältar som gör allt för sporterna vi älskar

Betsson utmanar Sarah Sjöström att ta 17 simmärken

 

Sarah Sjöström var Betssons ambassadör under fler år och var delaktig en mängd initiativ med Betsson. En fråga som låg Sarah varmt om hjärtat var simkunnighet, och hon sa alltid själv att simning är världens viktigaste sport.

Trots att Sarah hade mängder av medaljer och världsrekord tog hon aldrig några simmärken som ung. Betsson ville ändra på det och gjorde slag i saken och utmanade Sarah att ta 17 simmärken under 17 minuter. Om hon klarar utmaningen skulle Betsson skänka 100 000 kronor till Svenska Simförbundets arbete med att utbilda fler simlärare.

Med initiativet ville Betsson och Sarah lyfta just simkunnighet och öka intresset för simning.

– Simning är världens viktigaste sport. Den här utmaningen är rolig, men också viktig, eftersom det handlar om att verka för ett mer simkunnigt Sverige, sa Sarah Sjöström.

 

BETSSONS IDROTTSFOND

Om idrottsfonden

Betssons Idrottsfond är ett långsiktigt initiativ av spelbolaget Betsson som syftar till att stötta svensk idrott. Vi vill framför allt hylla de hjältar som gör allt för sporterna vi älskar. Här kan du läsa och ta del av pågående initiativ eller vad vi gjort historiskt genom åren. Som ni förstår brinner vi för sport i alla olika former och har genom åren stöttat allt från simning till hockey, idrottsutövare på både elit- och gräsrotsnivå, och sponsorskap till mindre välgörenhetsengagemang. Just nu fokuserar vi på att hylla personer som gör något extra för hockeyn. Med initiativet ”Äkta Hockeyhjältar” prisar vi lokala hockeyhjältar i alla Sveriges 21 län.

Betsson är ett av Sveriges ledande bolag i spel- och underhållningsbranschen med rötter från 1963. Betsson AB (publ) är noterat på Nasdaq Stockholm, Mid cap Cap List

Äkta Hockeyhjältar

För att inspirera och stötta personer bortom elithockeyn har Betssons idrottsfond dragit igång initiativet Äkta Hockeyhjältar. 21 lokala hjältar ska hyllas, en per län, från Skåne i söder till Norrbotten i norr. Hjälp oss nu att nominera de som bör uppmärksammas lite extra för sitt engagemang inom hockeyn.

Läs mer components/symbols/arrow/small