Intresset var stort runtom i landet för att hylla de lokala hockeyhjältarna i Sveriges avlånga land. Flera hundra nomineringar kom in till Betssons Idrottsfond och nu har juryn efter mycket överläggningar tagit fram sina 21 vinnare och äkta hockeyhjältar - en per län. Vinnarna mottar diplom samt en summa på 10 000 kronor för sina ovärderliga insatser för hockeyn. Nedan hittar du samtliga vinnare.

 

Snabblänk till ditt län

Blekinge län
Dalarnas län
Gotlands län
Gävleborgs län
Hallands län
Jämtlands län
Jönköpings län
Kalmar län
Kronobergs län
Norrbottens län
Skåne län
Stockholms län
Södermanlands län
Uppsala län
Värmlands län
Västerbottens län
Västmanlands län
Västra Götalands län
Örebro län
Östergötlands län

Blekinge län: Pierre ”Pompom” Törnqvist, Olofströms IK

”En ideell kraft och en fixare utan dess like. ”Pompom” har varit med länge och bidragit med sin tid, och egna pengar, för att vi kunnat kämpa på i div 2 Södra.”

Dalarnas län: Gert Gustavsson, Smedjebackens HC

”Vid sida av heltidsjobbet och ett stort familjeåtagande är Gert också ideellt arbetande ordförande i klubben. En förebild som gör allt från att välkomna i entrén, boka bussresor, tampas med kommunen och stöttar föreningen i vått och torrt.”

Gotlands län: Fredrik Melin, Sudrets HC

”En person som varit klubben trogen hela livet. Från tongivande spelare till ungdomstränare, sportchef och ordförande. Hans insatser har även varit starkt bidragande till ungdomsinitiativet Skridskoteknik.”

Gävleborgs län: Markus Baggström, Sandvikens IK

”Mångårig tränare i klubben. En eldsjäl med stort hjärta och engagemang för damhockeyn vars insatser satt Sandviken på kartan.”

Hallands län: Jens Berggard, Halmstad Hammers

”Juniortränarlegend som gör allt för att alla ska må bra. En man med stort hjärta som utvecklar både spelare och person. En insats som gör gott även bortom rinken.”

Jämtlands län: Håkan ”Håkke” Lysén, Östersunds IK

”Många tidiga morgnar, eftermiddagar och sena kvällar efter jobbet som ”Håkke”, alltid med gott humör, sett till att alla spelare har bästa möjliga materiel till såväl match som träning. Efter bortamatcher är han till och med på plats innan sitt riktiga jobb och tvättar matchställ när vi andra sover.”

Jönköpings län: Andreas Johansson, Nässjö HC

”Ishallsansvarig, materialare för ungdomslaget, styrelsemedlem, förälder och alltid den som ställer upp för andra, ja det är Andreas. Klubbens pumpande hjärta och en värdig vinnare.”

Kalmar län: Patrik Selming, Nybro Vikings

”I över 30 år har Patrik lärt barnen i Nybro att åka skridskor. Med stort hjärta och energi har hans insatser lagt grunden för andras passion för ishockeyn i staden.”

Kronobergs län: Klas Penttinen, Åseda IF Hockey

”Klas ser till att Åseda i div 3 får förberedelser som vilken annan SHL-klubb som helst. Han är alltid först på plats och håller allt i topptrim. Sjukvårdare, materialare, kaffekokare, snickare, ett viktigt stöd och en väldigt fin människa.”

Norrbottens län: Mattias Sundelin, Domartillsättare i Norrbotten

”Ingen domare. Ingen match. Och att det blir matcher kan vi tacka Mattias för. Mattias ser till att Norrbottens domare kan göra ett bra jobb och att alla vi andra kan njuta av hockeyn. Med trygg hand, stor kunskap och värme stöttar han domarna i deras utsatta roll.”

Skåne län: Susan Ljung, Limhamn Hockey

”Med god energi och stort engagemang har Susan i många år engagerat sig i skridskoskolan. Hennes insatser får barn att lära sig åka skridskor och upptäcka glädjen med ishockey. En otroligt viktig insats för framtiden.”

Stockholms län: Jessica Hallbeck, Segeltorps IF

”En person det lyser hockey om. Det går inte att räkna antalet ideella timmar hon lagt som materielansvarig vilket får laget att gå runt. Klubbens själ och hjärta. ”

Södermanlands län: Tomas Damgaard, Gnesta Bluewings

”Visar alltid ett brinnande engagemang för sporten och ett gott ledarskap. Ibland när det är ont om folk till match och förutsättningarna är tuffa är han först med att själv snöra på sig skridskorna och hoppar in från tränarbåset.”

Uppsala län: Alice Sikberg, SHK Hockey

”En förkämpe för jämställd ishockey som får unga tjejer intresserade för sporten. Hennes insatser är ovärderliga för damlaget vilket lockar spelare, och intresse, från land och rike runt."

Värmlands län: Martin ”Blå” Blomquist, Grums IK

”I över två decennier har Martin engagerat sig som materialare för juniorerna. Han bor praktiskt taget i hallen och ser till att alla kan spela med fina förutsättningar. Martin låser och släcker. Alltid en sån som ställer upp och brinner för att alla ska kunna spela ishockey oavsett.”

Västerbottens län: Martin Pettersson, domarlegendar

”Martin har dömt ishockey i Västerbotten i över 50 år. Hans kärlek till sporten är så stor att han än i dag, 79 år gammal, kan döma om det behövs. Allt för att ishockeyn ska fortsätta leva där han bor.”

Västernorrlands län: Berthold Johansson, Kramfors-Alliansen

”En sådan person som gjort allt för klubben. Ledare, styrelseledamot, byggmästare och allt i allo. Men kanske främst klubbens största supporter som idag, 82 år ung, inte missar en hemmamatch när de blåvita står på isen.”

Västmanlands län: Joakim Stenberg, Fagersta AIK Ishockey

”En stor glädjespridare som får alla att må bra. Han städar, slipar, lagar och fixar det mesta åt laget. Alltid med ett leende på läpparna har han alltid något gott att säga om alla i hallen.”

Västra Götalands län: Lars Keijser, LN70 HC

”Svårt att se att det finns något som Lars inte kan eller gjort för klubben. Allt från ismaskinsförare, materialare, ordförande och kommunkontakt. Lars sprider god stämning och får det mesta att gå runt. Utan Lars engagemang för ishockeyn hade klubben inte varit där den är idag med vibrerande ungdomsverksamhet och framgångsrikt A-lag.”

Örebro län: Nils-Göran ”Pliggen” Lindén, Knytgubbe i Fellingsbro

”En riktig eldsjäl med stort engagemang för integrationen inom sporten. ”Pliggen” har efter sin pension lagt stor del av sin tid i ishallen. Här ser han till att nyanlända får pröva på isen, att barn får låna utrustning och de som behöver extra stöd för hjälp.

Östergötlands län: Louise Carlén, Vita Hästen

”Ett stort supporterhjärta. Kanske det största. Missar sällan en match och ställer upp för klubben i vått och torrt. Det kan vara allt från resebokningar, till servering eller souvenirförsäljning. Hennes engagemang får många nya att få upp ögonen för Vita Hästen och ishockeyn i Norrköping.”