Här kan du läsa om de eldsjälar inom svensk ishockey som tilldelas priset ”Äkta Hockeyhjältar” för 2024. Det årliga initiativet instiftades 2022 av hockeyprofilen Christian 'Fimpen' Eklund tillsammans med Betsson och syftar till att hylla och belöna insatser utanför hockeyns toppligor. Från Helsingborg i söder till Piteå i norr har nu årets 21 eldsjälar korats och tilldelats 10 000 kronor.

 

Snabblänk till ditt län

Blekinge län
Dalarnas län
Gotlands län
Gävleborgs län
Hallands län
Jämtlands län
Jönköpings län
Kalmar län
Kronobergs län
Norrbottens län
Skåne län
Stockholms län
Södermanlands län
Uppsala län
Värmlands län
Västerbottens län
Västernorrlands län
Västmanlands län
Västra Götalands län
Örebro län
Östergötlands län

 

 

Blekinge län: Pelle Gren, Krif Hockey

Under 35 år har Pelle Gren, praktiskt taget dygnet runt, roddat och fixat för att spelarna i Ronneby IF ska ha bästa möjliga förutsättningar. En sann eldsjäl som brinner för sin förening och är en legendar bland klubbens supportrar. När bussen är hemma igen efter en sen bortamatch åker spelarna hem och lägger sig. Pelle, däremot, går raka vägen in i tvättstugan så att grejerna är klara att använda till isträningen dagen efter.

Dalarnas län: Bo "Bosse" Dimle, Kvarnsvedens GOIF

Bosse har engagerat sig i Borlänges föreningsliv sedan 70-talet. En legend som har gjort det mesta; varit entrevärd, ansvarat för försäljning, sponsring och ekonomi, till och med satt upp björkar till midsommar. En hockeyhjälte som många har att tacka för alla år och slit.

Gotlands län: Fredrik Ahlqvist, Sudrets HC

Fredrik har varit med och tränat Sudrets U14-lag med stor framgång, där fokuset har varit att skola ungdomarna med goda vanor och bra beteenden på isen. Han har också suttit i styrelsen i klubben och varit en av de som bidragit i arbetet med att få till en ombyggnation av isbädden, ny sarg med mera. Fredrik brinner för ungdomsishockey på Gotland och värnar om ungdomarnas utveckling både på ett individuellt plan och som lag. En mycket värdig vinnare av årets hockeyhjälte på Gotland.

Gävleborgs län: Emil Nilsson, Bollnäs IS

Prisets yngsta hockeyhjälte. Trots sina ringa 19 år har Emil hunnit med mer än många. Redan som 12-åring blev han materialförvaltare för Bollnäs A-lag. Med stort hjärta, stolthet och passionen hittar man Emil oftare i ishallen än hemma. Han hänger upp matchtröjor och åker i förväg till bortamatcher så allt är klart innan laget kommer med bussen. Kebabälskaren Emil är Bollnäs och Gävleborgs äkta hockeyhjälte!

Hallands län: Niels Larsen, Halmstad Hammers

Nisse är spindeln i nätet när det gäller veteranhockeyn i Halmstad. Med sitt brinnande intresse för hockeyn och föreningslivet lyckas han ge ett gäng föredettingar i alla åldrar möjligheten att träna 3-5 gånger i veckan. Niels har också fått den stora veteranhockey-turneringen Niels Larsen Trophy uppkallad efter sig.

Jämtlands län: Tobias Molin, Bräcke IK Polar Bears

Jämtlands hockeyhjälte Tobias spenderar minst 300 timmar per säsong i hallen, trots sitt jobb som brandman och sina uppdrag inom försvarsmakten. Som tränare för u11-laget är han en profil och utan honom skulle Polar Bears inte finnas.

Jönköpings län: Joe Aronsson, Värnamo Hockey

Joe har slitit dag och natt för att få ihop ekonomin i klubben, tejpat ihop kroppar, tvättat, städat och styrt event med mera. En riktig eldsjäl som Värnamo Hockey har mycket att tacka. En allt-i-allo i föreningen i runt 35 år, det kallar vi en riktig hockeyhjälte.

Kalmar län: Patrik Tiderman, Virserums SGF

För ett engagemang som sträcker sig utöver det vanliga över väldigt lång tid. Patrik är där och hjälper till med material, domare, spelare, publik, lotter, kiosker.... Allt sker med stort hjärta och många, långa timmar i och runt hallen. Utan Patrik inget VSGF Hockey.

Kronobergs län: Magnus Andersson, Alvesta Goif

Magnus har ett brinnande intresse för att få Alvesta SK:s ungdomar att utvecklas både på och utanför isen. Han har under det gångna året varit en otrolig ledare men samtidigt haft posten som ungdomsansvarig i klubben. Trots sina dubbla roller så har han alltid ett leende på läpparna och ett fantastiskt bemötande mot både barn och föräldrar. Magnus lägger mer eller mindre all sin lediga tid i klubben. En kille som andas och lever hockey hela vägen.

Norrbottens län: Daniel Holmlund, Rosvik IK

Daniel "Holma" Holmlund, en äkta hockeyhjälte. Från sin debut i Laisvalls SK till sin tionde säsong med Rosvik IK, har Holma varit en pålitlig stöttepelare på isen. Utanför rinken har han inte bara varit tränare, busschaufför, materialförvaltare och lagledare utan även ägare av den inofficiella klubblokalen på Svedjan i Piteå. Trots sitt heltidsjobb som bilmekaniker spenderar Holma sin övriga tid på att reparera A-lagets bilar utan kostnad. Holma är en sann hjälte.

Skåne län: Jonna Hellström, Helsingborgs HC

Helsingborgs HC ungdoms stora klippa! Jonna står för allt från utskick till att få barnen ut på isen med ett stort leende! En eldsjäl som brinner för barnen, med otrolig glädje och tålmodighet. Allt ideellt dessutom. En sann hockeyhjälte som vi behöver fler av i Sverige.

Stockholms län: Malin Edling, Sollentuna Dragons

Som ledare för det enda hockeylaget för unga och vuxna med olika funktionsvariationer är Malin värd att prisas. Tillsammans med sin man Fredrik ser hon till att ungdomar och vuxna kan ägna sig åt den sport de älskar utifrån sina egna förutsättningar, vilket ger glädje, fysisk aktivitet och sammanhang och vänner. En äkta hockeyhjälte!

Södermanlands län: Henrik Jansson Åker/Strängnäs

Utan Henrik hade nog inte tjejhockey funnits kvar i Åker/Strängnäs. En sann hjälte som är lagledare i två lag, sitter med i styrelsen, är spindeln i nätet och driver på för att tjejhocken ska fungera och frodas.

Uppsala län: Pelle Olofsson, Enköpings SK

Pelle leder föreningens Hockeyskola med en passion som smittar av sig på barn, föräldrar och hela föreningen. En sann hockeyhjälte som andas och lever ishockey både på och utanför isen, ansvarar för bland annat rekrytering och träning, men planerar också aktiviteter som stärker sammanhållningen utanför isen. Pelle är den som gör ishockeyn till den fantastiska idrott den är.

Värmlands län: Bitte Hammar, Nor IK

Bitte är hockeyhjälten som har kämpat i ur och skur för föreningens bästa. En mångsidig person som ansvarar för cuper, är speakern vid seriematcher och har ansvar för hockeyskolan, med mera. Bitte tar till och med ibland ledigt från sitt jobb när det är cuper, bara för att se till att allt fungerar som det ska. En riktig hjälte!

Västerbottens län: Sonny Lindfors, Norsjö HC

Med passion och stort engagemang har Sonny främjat Norsjö HC:s utveckling sportsligt och föreningsmässigt. Genom ur och skur har han varit en central figur i klubben under många år.

Västernorrlands län: Andreas Bergström, Sundsvall Hockey

Andreas lägger ner otroligt stor tid på barnen i Sundsvall Hockey Team -12. När kommunen stänger ner ishallarna alldeles för tidigt och extremt många lag får slåss om samma istider, spolar Andreas upp en is hemma och bjuder hem grabbarna på spontan hockey titt som tätt.

Västmanlands län: Staffan Hesselbäck, Surahammars IF

Det finns ingen som slår Staffan när det gäller hockeystatistik. I Surahammar hittar man honom oftast i sekreteriatet, där han sköter allt med bravur. Men även bakom mikrofonen som speaker eller som tränare för ungdomslaget. En sann hjälte som Surahammar har mycket att tacka för.

Västra Götalands län: Sofia Brattlöf, Ulricehamn IF

Sofia Brattlöf har visat enastående engagemang och dedikation till föreningen, trots att hennes egna barn inte längre är aktiva medlemmar. Med sitt ständiga leende och omsorg har hon blivit som en extramamma för alla spelare. Som lagledare för juniorlaget och en oumbärlig hjälp i kiosken är Sofia en sann hockeyhjälte.

Örebro län: Christer Holte, HC Örnen

Christer Holte har de senaste 15 åren gjort precis allt för division 3-klubben HC Örnen. Helt utan ekonomiska medel ställer han upp i alla väder och tvättar, lagar utrustning och är materialare och hjälptränare varenda träning och match. Klubben finns inte kvar utan denna fantastiska människa. En sann hockeyhjälte.

Östergötlands län: Per Davidsson, Motala AIF

Pärra är en äkta eldsjäl som sköter allt från inköp av material som hjälmar, klubbor och fika till att vårda A-laget så de doftar blommor när de tar på sig dräkten. Vad som än behövs hjälp med finns Pärra där. En sann hockeyhjälte som Motala och hela Östergötland borde vara stolta över.